thema's
Thema Financiën

Hulp bij geldzaken

Wij begeleiden onze cliënten om meer grip op hun inkomsten en uitgaven te krijgen zodat ze slimme keuzes kunnen maken.

Hoe herken je dit?

Kom je er vaak achter dat je te weinig geld hebt? Geef je het makkelijk uit zonder dat je precies weet wat dat betekent voor je financiële situatie?

Dit is wat wij doen!

Wij kijken samen met jou wat jij allemaal belangrijk vindt om te kopen, we kijken naar je budget en hoe je dat nu uitgeeft. Samen stellen we doelen om goed met je geld om te gaan. Dat geeft rust.

Financiën
Thema Samen leven

Een veilige plek

Ben jij ook wel eens gefrustreerd over hoe het allemaal loopt thuis? Belangrijk is dat jouw omgeving een veilige plek is. Daar kunnen we met elkaar aan werken.

Herken je dit?

Bij jou thuis is het niet altijd even gezellig en loopt het niet zo lekker en eigenlijk heb je daar best last van. Je hebt alleen geen idee hoe je dit moet veranderen.

Dit is wat wij doen!

Wij kijken naar jouw thuissituatie en ondersteunen jou en je familie met tips, doelen en structuur als dat nodig is. We leren jullie om beter naar elkaar te luisteren, grenzen te stellen en duidelijk met elkaar te communiceren.

Samen leven
Thema Dagelijks leven

Rust, ruimte, regelmaat

Heb jij moeite met het trouw innemen van je medicijnen of het maken van je huiswerk? Vind je het fijn om structuur te hebben maar moeilijk om het zelf aan te brengen? Wij kunnen je hierbij helpen.

Herken je dit?

Je wilt je medicijnen wel innemen, maar je vergeet het gewoon. Net als heel veel andere dingen. Want jouw hoofd staat nooit stil. Daarbij snap je soms niet wat mensen van je willen. Een beetje hulp, eventueel ook op school of werk, zou fijn zijn.

 

Dit is wat wij doen!

Samen met jou kijken we welke structuur voor jou werkt en welke informatie je nodig hebt. Jij bepaalt welke doelen je wilt stellen en vervolgens ga je aan de slag om ze te bereiken. Soms in heel veel kleine stappen en soms in een paar grote. Belangrijk is dat je er komt!

Dagelijks leven
Thema Sociaal leven

Meer plezier, minder stress

Vind jij het soms lastig om goed op je omgeving te reageren? Heb je vaak ruzie of ervaar je spanningen in je gezin of op school? Wij helpen je hiermee om te gaan.

Herken je dit?

Je voelt je onbegrepen als mensen kritiek op je hebben en wordt daardoor snel boos. Misschien ga je wel liever gamen en vergeet je verder alles om je heen .

Dit is wat wij doen!

Wij luisteren naar wat voor jou belangrijk is en waar jij problemen mee hebt. Hierbij kun je alles met je begeleider bespreken en werken we – vaak samen met je omgeving – aan doelen die je zelf stelt.

Sociaal leven
Thema Jeugd en gezin

Samen sterker worden

Soms zitten ouders / verzorgers en kinderen gevangen in patronen die hen niet helpen. Wij brengen die patronen in kaart en leren jullie ander gedrag waardoor samenleven weer leuker wordt.

Herken je dit?

Het grootbrengen van je kind is een uitdaging. Ruzies zijn meer regel dan uitzondering en de spanning is te snijden. Jullie begrijpen elkaars behoeften en gedrag niet waardoor je elkaar niet kunt bereiken.

Dit is wat wij doen!

Wij beantwoorden alle vragen die je misschien over opvoeden hebt. Door naast jullie te staan en mee te kijken, geven we je tips en adviezen en werken jullie met elkaar naar gezamenlijk gestelde doelen.

Jeugd en gezin
Thema Na zorg

We blijven meekijken

Als jij je doelen hebt bereikt en weer op eigen kracht verder kunt, blijven wij nog aan de zijlijn meekijken. Door af en toe contact te houden blijven we nog een tijdje met je verbonden.

Herken je dit?

Je bent trots op wat je allemaal hebt bereikt en onze hulp is klaar. Toch is het nog fijn en goed om af en toe met iemand te kunnen praten hoe het met je gaat

Dit is wat wij doen!

Wij blijven op de achtergrond met jou verbonden. Door af en toe contact te hebben geven we je tips en kijken we samen wat je nodig hebt om goed bezig te blijven.

Na zorg

Bekijk jouw Groeii in 6 stappen

Onze hulp is praktisch, doelgericht en flexibel. Hier zie je de stappen van ons proces. Van aanmelding tot nazorg. Heb je een vraag? Neem contact met ons op!

1

Contact opnemen

2

Indicatie aanvragen

3

Zorg starten

4

Zorg evalueren

5

Zorg beëindigen

6

Na Zorg