Heb jij ergens hulp bij nodig in het dagelijks leven? Met ambulante begeleiding ondersteunen wij onze cliënten om meer grip te krijgen op hun leven. 

Op specifieke problemen als gezinsproblematiek, jeugdproblematiek, opvoedproblemen, sociale problemen, financiële problemen of andere situaties waarbij onze cliënten zorg op maat kunnen gebruiken. Onze hulp is praktisch, resultaatgericht en flexibel. 

Wat is ambulante begeleiding?

Met ambulante begeleiding worden cliënten door hulpverleners ondersteund in het dagelijks leven. Ambulante begeleiding is een vorm van hulpverlening. Ambulant betekent letterlijk “niet gebonden aan een vaste plaats”, wat inhoudt dat met ambulante zorg of ambulante begeleiding, de hulpverlener de cliënt overal kan helpen. Vaak gebeurt dit thuis bij de cliënt (ambulante thuishulp) of op school, maar indien gewenst kan dit dus ook op andere locaties. De cliënt kan hierdoor veel regie op zijn of haar leven behouden. Ambulante begeleiding staat ook wel bekend als ambulante thuisbegeleiding

Wat doet een ambulant begeleider?

Een ambulant begeleider ofwel ambulant medewerker kan de cliënt met alle zaken bijstaan waar de cliënt moeite mee heeft in het dagelijks leven, zoals:

  • Met geld omgaan: je houdt iedere maand (te) weinig over
  • Structuur aanhouden: je vergeet bijvoorbeeld vaak je medicijnen in te nemen, je huiswerk te maken of je komt vaak te laat
  • Frustraties thuis: je hebt snel ruzie met je huisgenoten
  • Moeilijk vrienden maken: je voelt je niet begrepen en gaat daarom liever iets alleen doen, zoals gamen.
  • De opvoeding gaat moeizaam: je kind heeft driftbuien of toont ander ongewenst gedrag

Bovenstaande situaties zijn slechts enkele voorbeelden van waarbij aan ambulant begeleider je bij kunt helpen. Als je ergens hulp bij nodig hebt en je wilt weten of een ambulant begeleider je hierbij kan helpen, stuur ons gerust een bericht. Ons missie is om mensen te helpen en we staan graag voor je klaar. 

Evaluatie met nazorg

Onze ambulant begeleiders werken doelgericht en efficiënt. Ieder traject stellen we doelen op. Doelen waarvoor we samen gaan werken. Na het behalen van die doelstellingen, blijven we met je meekijken. Hoe het met je gaat, maar ook omdat we er nog steeds voor je zijn. Je doet het niet alleen, wij zijn er voor je om te helpen!

Voor wie is ambulante begeleiding?

Ambulante begeleiding is voor iedereen die hulp nodig heeft in het dagelijks leven, voor kinderen en volwassenen. Ongeacht je leeftijd kunnen wij je helpen. Onze ambulant begeleiders worden veel ingeschakeld voor:

Jongerencoaching

Heb jij moeite met jezelf fijn voelen op school, ben je onzeker, heb je een mentale klap gehad van de scheiding van je ouders of kom je er maar niet uit wat je later wil worden en heeft dit (veel) invloed op jouw dagelijks leven? Onze jongerencoaches bieden ambulante hulpverlening aan jongeren die worstelen met (situaties in) hun dagelijks leven. 

Jongerencoaching

Hulp bij opvoeden

Opvoeden kan soms lastig zijn. Ieder kind is anders, net als iedere ouder. Al heersen er bij jullie thuis spanningen omtrent het opvoeden, kan een ambulante opvoedhulp helpen deze spanningen te verminderen.

Hulp bij opvoeden

Leerproblemen

Heeft jullie kind moeite met leren? Op school of thuis? Een ambulant begeleider kan helpen om de oorzaak hiervan te herleiden en aan te pakken. 

Leerproblemen

Financiële hulp

Vind je het moeilijk om aan het eind van de maand geld over te houden, geef je teveel geld uit aan onnodige dingen of lukt het je maar niet om rond te komen en van je schulden af te komen? Met ambulante begeleiding kun je hulp krijgen je financiële zaken op orde te krijgen.

 

Eetproblemen

Krijg je soms geen hap door te keel? Vind je het moeilijk om te ontbijten of eet je juist teveel? Een ambulant begeleider kan je ook helpen met eetproblemen. 

Eetproblemen

Gezinscoaching

Loopt het bij jullie thuis niet helemaal lekker? Zijn er veel spanningen, veel ruzie of wordt er niet gepraat? Met ambulante gezinsbegeleiding helpt een ambulante gezinsbegeleider jullie weer een gezin te worden.

Gezinscoaching

Ambulante begeleiding met autisme

Heb je thuis een kind met autisme en vind je het soms moeilijk je kind te begrijpen of zelf begrepen te voelen? Een ambulant begeleider kan je helpen de thuissituatie weer te herstellen.  

Ambulante begeleiding in jouw regio 

Groeii is gevestigd in Naaldwijk en ‘s Gravenzande (Westland), maar biedt ambulante begeleiding tot ver daarbuiten. Wij bieden: