Heb jij moeite met jezelf fijn voelen op school, ben je onzeker, ervaar je mentale problemen na de scheiding van je ouders of kom je er maar niet uit wat je later wil worden en heeft dit (veel) invloed op jouw dagelijks leven? Onze jongerencoaches bieden ambulante hulpverlening aan jongeren die problemen ervaren in hun dagelijks leven.

Wat is jongerencoaching?

Jongerencoaching omvat het begrip waarbij jongeren worden ondersteund in bepaalde situaties die voor hen een (negatieve) impact op het leven hebben. Met jongerencoaching worden jongeren ondersteund door een jongerencoach. De wens van de jongere staat centraal en het plan wordt opgesteld op basis van deze wens. 

Wil je zelfverzekerder worden, lekkerder in je vel zitten, bepaalde vaardigheden ontwikkelen of meer structuur in je leven? Met jongerencoaching kun jij je leven weer op de rit krijgen. Met jongerencoaching versterk je jouw praktische en theoretische vaardigheden, waarmee je de wereld weer aankunt. 

Wat doet een jongerencoach?

Met jongerencoaching helpt een jongerencoach de cliënt met bepaalde problemen. Een jongerencoach wordt ook wel jeugdcoach genoemd en is een expert in het begrijpen van het gedrag van jongeren en ondersteunt jongeren in bepaalde leerdoelen. Dit kan in allerlei verschillende situaties, zoals op school, werk en de sportclub, maar ook in het algemeen, bijvoorbeeld algehele depressie of stress. Een jongerencoach is de vertrouwenspersoon en waardevolle hulp voor alle jongeren met problemen. Ongeacht je situatie, is het altijd fijn om op iemand terug te kunnen vallen. Iemand die niet oordeelt, maar er voor je is en je er doorheen slaat. 

Voor wie is jongerencoaching?

Een jongerencoach is er speciaal voor jongeren die hulp nodig hebben in het dagelijks leven. Jongen, meisje, 13 jaar of 17, een jongerencoach staat klaar voor alle jongeren.

Waar kan een jongerencoach jou bij helpen?

Wie je ook bent en wat je situatie ook is, je bent nooit alleen en je hoeft je nergens voor te schamen! Veel jongeren kampen met bepaalde problemen, zoals:

 • Moeite met dagelijks structuur op orde krijgen
 • Moeite met sociale contacten
 • Moeite met omgaan met autoriteit
 • Onzekerheid
 • Stress
 • Problemen thuis
 • Depressie

De jongerencoaches van Groeii zijn ervaren en stellen jouw wensen centraal. Luisteren is voor hen en voor jou het allerbelangrijkst. Alleen zo kunnen we een traject gezamenlijk als een succes afronden. Onze jongerencoaches begeleiden jou van A tot Z en hanteren een maatwerk aanpak. 

Evaluatie met nazorg

Onze jongerencoaches werken doelgericht en efficiënt. Ieder traject stellen we doelen op. Doelen waarvoor we samen gaan werken. Na het behalen van de doelstellingen, blijven we met je meekijken. Hoe het met je gaat, maar ook omdat we er nog steeds voor je zijn. Je doet het niet alleen, wij zijn er voor je om te helpen!

REVIEW

Bjorn (15): “Ik heb geleerd om helpende gedachten te gebruiken”
HR 6934 FvdB 20200420

Jongerencoaching op locatie naar keuze

We vinden het belangrijk dat de jongere zich in een fijne, vertrouwde omgeving bevindt wanneer we het coachingstraject starten. De begeleidingsmomenten kunnen daarom op locatie naar keuze worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld op school, de sportclub, een buurthuis of thuis. 

Jeugd en opvoedhulp

Jongerencoaching heeft veel gelijkenissen met jeugd en opvoedhulp. Het grote verschil zit hem hierin vooral in dat Jongerencoaching gericht is op de individuele jongere en Jeugd en Opvoedhulp het hele gezin betreft. Al ben je op zoek naar jeugd en opvoedhulp, kunnen wij ook ondersteunen met:

Groei mee met Groeii

Groeii biedt praktische begeleiding aan mensen die het moeilijk vinden om hun dagelijks leven te organiseren. Wat je vraagstuk ook is, onze hulpverleners stellen jouw wensen centraal en doen er alles aan om de doelen die wij samen opstellen te bereiken. Zo kunnen we je niet alleen helpen bij jongerencoaching, maar ook met:

Jongerencoach in jouw regio

Groeii is gevestigd in Naaldwijk en ‘s Gravenzande (Westland), maar ondersteunt met jongerencoaching ook in omliggende regio’s:

 • Jongerencoaching in Delft
 • Jongerencoaching in Den Haag
 • Jongerencoaching in Leidschendam-Voorburg
 • Jongerencoaching in Midden-Delfland
 • Jongerencoaching in Pijnacker-Nootdorp
 • Jongerencoaching in Rijswijk
 • Jongerencoaching in Voorschoten
 • Jongerencoaching in Wassenaar
 • Jongerencoaching in Westland
 • Jongerencoaching in Zoetermeer