Ervaren jullie thuis problemen met jullie kind? Zoveel zelfs, dat het kind onhandelbaar is? Voor iedere situatie is een oplossing. Ook voor jullie. 

Een kind kan door verschillende factoren onhandelbaar gedrag laten zien. Professionele opvoedhulp kan helpen de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen.  

onhandelbaar kind - groeii

Onhandelbare kinderen zijn vaak onbegrepen

Soms wordt een kind onhandelbaar genoemd als de ouders het kind niet meer in de hand hebben. Het kind luistert niet naar de ouders, waardoor het veel straf krijgt en de ouders vaak boos zijn. Hierdoor komt het gezin in een vicieuze cirkel terecht die moeilijk te doorbreken is. Het boos worden en straf geven werkt niet, dus dient er een andere oplossing voor bedacht te worden. 

Jeugd en opvoedhulp 

Jeugd en opvoedhulp biedt ondersteuning bij met onhandelbare kinderen en kan ouders helpen hun kind beter te begrijpen. Door antwoord te geven op vragen als “waarom heeft het kind driftbuien?” of “waarom luistert het kind niet?” kunnen de ouders anders handelen en het begrip tussen kind en ouders verbeteren.

Waar komt een onhandelbaar kind vandaan?

Het kan verschillende oorzaken hebben dat een kind onhandelbaar wordt. Onbegrip vanuit de ouders, de komst van een jonger broertje of zusje, verkeerde vrienden en ook bepaalde aandoeningen, zoals asperger of ADHD kunnen ervoor zorgen dat ouders het kind minder goed begrijpen en begeleiding in de ontwikkeling. Kunnen jullie het niet meer aan en denken jullie eraan uw kind uit huis te plaatsen? Lees dan hier informatie over een onhandelbaar kind uit huis plaatsen.

Leeftijd

Een onhandelbaar kind komt voor op alle leeftijden. Van driejarige peuters tot veertienjarige pubers. Ook wanneer je kind wel handelbaar was als kind, kan dit veranderen wanneer het kind de puberteit in gaat. Lees meer over:

Groei mee met Groeii

Groeii biedt praktische begeleiding aan mensen die het moeilijk vinden om hun dagelijks leven te organiseren. Wat je vraagstuk ook is, onze hulpverleners stellen jouw wensen centraal en doen er alles aan om de doelen die wij samen opstellen te bereiken. Zo kunnen we je niet alleen helpen bij een onhandelbaar kind, maar ook met: