Hebben jullie hulp bij opvoeden nodig? Opvoeden kan soms lastig zijn, want ieder kind is anders, net als iedere ouder. Iedere unieke situatie verlangt daarom ook een eigen unieke aanpak. 

Hulp bij opvoeden nodig? Jeugd en opvoedhulp Groeii

Hebben jullie hulp bij opvoeden nodig? Opvoeden kan soms lastig zijn, want ieder kind is anders, net als iedere ouder. Iedere unieke situatie verlangt daarom ook een eigen unieke aanpak. Als er thuis spanningen zijn omtrent het opvoeden van kinderen en hulp bij opvoeden nodig is, dan kan een jeugd- en opvoedhulp van Groeii jullie hierbij helpen.

Groeii biedt eerste hulp bij opvoeden aan ouders die hulp kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kind. Soms zitten ouders en kinderen gevangen in patronen die hen niet helpen. Met praktische jeugd- en opvoedhulp worden patronen in kaart gebracht en leren jullie andere omgangsvormen waardoor samenleven weer leuker wordt.

Herken je dit?
Het grootbrengen van je kind is een uitdaging. Ruzies zijn meer regel dan uitzondering en er is sprake van veel spanningen in huis. Jullie begrijpen elkaars behoeften en gedrag niet waardoor je elkaar niet kunt bereiken. Een opvoedhulp kan helpen met de opvoeding, zodat het voor de ouders én het kind prettiger leven wordt.

Wat is jeugd en opvoedhulp?

Jeugd en opvoedhulp wordt geboden door een ambulant begeleider en helpt ouders met het opvoeden van hun kind(eren). Anders dan dat de naam zegt is Jeugd en Opvoedhulp er ook voor kinderen en jeugdigen die problemen ervaren in het contact met hun ouders.

Je kunt bij ons terecht voor vragen, advies, tips en om je hart te luchten over je thuissituatie, want wij kunnen ons voorstellen dat het moeilijk kan zijn je situatie te delen met mensen in je omgeving. Door naast jullie te staan en mee te kijken, krijg je tips en adviezen en werken we samen met jou naar gezamenlijk gestelde doelen.

Voor wie is hulp bij opvoeden?

Hulp bij opvoeden is voor kinderen en jeugd van alle leeftijden. Of jullie kind nu 3 jaar oud is of al een tiener op de middelbare school is, bij Groeii staan we voor jullie klaar. Voor iedere situatie bieden wij een gepaste oplossing. Heeft u bijvoorbeeld een onhandelbaar kind, zal dit een andere aanpak vragen dan voor jongeren, want voor laatstgenoemde biedt jongerencoaching  de juiste oplossing. Maar ongeacht de leeftijd, een jeugd en opvoedhulp is er voor iedereen.

Waarbij helpt een jeugd en opvoedhulp?

Jeugd en opvoedhulp biedt jullie (dagelijkse) hulp met opvoeden. Situaties waarbij een jeugd en opvoedhulp kan helpen lopen erg uiteen.

Zo wordt een jeugd en opvoedhulp ingezet om gedragsproblematiek bij het kind op te lossen, het contact tussen kinderen en ouders te verbeteren. Ook als uw kind leerproblemen heeft of hulp bij eetproblemen nodig heeft, dan kan Jeugd & Opvoedhulp hierbij goed helpen. Wil je meer weten over jeugd en opvoedhulp en of het ook kan helpen bij jouw/jullie situatie? Bel ons gerust op om je vragen te stellen.

Hulp bij opvoeden peuter

Kinderen groeien en veranderen ontzettend snel. Zo vragen verschillende leeftijdsfases om een verschillende aanpak. Het is helemaal niet vreemd dat je als ouders even met je handen in het haar zit hoe je met je kind om moet gaan, wanneer het opvoeden moeizaam gaat. Wat werkt een dreumes, hoeft niet te werken bij een peuter. Het is belangrijk goed naar je kind te blijven luisteren, maar ook te kijken naar lichaamstaal, zodat het kind begrepen wordt. Zo kunnen veel frustraties al op tijd worden voorkomen. Al hebben jullie behoefte aan hulp bij het opvoeden van jullie peuter, dan kan een jeugd- en opvoedhulp jullie daar ook bij helpen.

Hulp bij opvoeden puber

De pubertijd kan een lastige periode zijn. Voor de puber, omdat het lichaam verandert en er onzekerheden om de hoek kijken. Keuzes moeten worden gemaakt die belangrijk zijn voor de rest van het leven. En ook voor ouders kan de pubertijd van hun kind een moeilijke periode zijn. Zo vinden pubers het vaak moeilijk om te praten met hun ouders en kunnen ze erg opstandig zijn. Ook voor hulp bij de opvoeding van pubers kan een jeugd- en opvoedhulp helpen met professionele begeleiding.

Coaching voor het hele gezin

Gaat jullie situatie verder dan hulp bij het opvoeden van jullie kind(eren) en kunnen jullie met het hele gezin coaching gebruiken? Een gezinscoach helpt jullie om weer een gezin te worden. Veelvoorkomende situaties waarbij een gezinscoach helpt zijn bijvoorbeeld wanneer er veel spanningen en ruzie plaatsvinden of wanneer er niet met elkaar wordt gepraat. 

Opvoeden met scheiding

Groeii biedt ook hulp voor alleenstaande moeders en vaders. Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis voor iedereen binnen het gezin en kan veel effect hebben op het dagelijks leven. Iedereen zal het verwerken op zijn of haar eigen manier. Vaak gebeurt het dat één van de ouders het grootste deel van de voogdij krijgt. Hierdoor wordt het opvoeden nog meer een uitdaging. Wanneer je als alleenstaande ouder hulp kunt gebruiken, kan een jeugd en opvoedhulp je hierbij helpen. Iedere situatie is uniek en daarom ook onze aanpak. Ons doel is dat iedere betrokkene weer gelukkig wordt, geen stress ervaart en weer goed met elkaar kan omgaan.

Financiële problemen na scheiding

Een veelvoorkomende situatie bij gescheiden ouders is dat de ouders het financieel moeilijker krijgen. Dit is absoluut niet iets om je voor te schamen! Indien dit voor jou het geval is, trek dan op tijd aan de bel. Onze begeleiders kunnen je bijstaan met financiële hulp

Groeii is jullie jeugd- en opvoedhulp

Groeii biedt praktische begeleiding aan mensen die het moeilijk vinden om hun dagelijks leven te organiseren. Wat je vraagstuk ook is, onze hulpverleners stellen jouw wensen centraal en doen er alles aan om de doelen die wij samen opstellen te bereiken. Hebben jullie hulp nodig bij het opvoeden van jullie kind(eren)? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We kijken samen naar een gepaste oplossing voor jullie situatie. 

Jeugd en opvoedhulp in jouw regio 

Groeii is gevestigd in Naaldwijk ‘s en Gravenzande (Westland) en biedt jeugd en opvoedhulp de regio, zoals Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar en Zoetermeer.