Björn is 15 jaar oud en ontvangt al een aantal jaar begeleiding vanuit Groeii.

Ik ben gelukkig met mijn familie en ik kan leuke dingen met ze doen. Met mijn begeleider doe ik rollenspellen.
Hierdoor heb ik geleerd hoe ik me ook kan gedragen, tijdens bijvoorbeeld ruzies. Dit helpt mij erg.

Ook hebben we tijdens de begeleiding verschillende oefeningen gedaan.
Bij een oefening moest ik in het midden van een papieren vel mijn naam schrijven. Daar omheen staan de mensen die voor mij het belangrijkst zijn en vervolgens de mensen die daarna het belangrijkst voor mij zijn.
Dit heeft mij geholpen om te zien wie er belangrijk voor mij zijn en ook aan wie ik advies kan vragen én wat het met mij doet als bepaalde mensen iets over mij zeggen.

Ik zie de oorzaken en gevolgen van mijn gedrag steeds beter

Verder gaat het ook best goed met mij en mijn vrienden.
Ik zie ze ook weer wat vaker. Ik heb van mijn begeleider van Groeii geleerd om goed te kunnen praten. Ook vond ik het lastig om oorzaak en gevolg van mijn gedrag te zien, maar dat kan ik steeds beter. In mijn dagelijks leven ga ik normaal gesproken naar school.

Door het Coronavirus maak ik mijn opdrachten nu thuis. Verder spreek ik met vrienden af om te chillen.
Ook heb ik geleerd om tot rust te komen, door bijvoorbeeld muziek te luisteren. Verder vind ik het ook leuk om met familie spelletjes te spelen.
Door mijn begeleider heb ik ook geleerd om te solliciteren.
Bijvoorbeeld voor mijn stage, maar ook voor een bijbaantje. Ook heb ik geleerd hoe ik verstandig geld kan uitgeven aan leuke dingen.

Ik sta weer open voor nieuwe dingen

Verder kon ik nog wel eens negatief over mezelf praten.
Dit heb ik toen besproken tijdens de begeleiding. Ik heb toen geleerd om “helpende gedachten” te gebruiken. Het helpt mij om positiever naar mezelf te kijken. Verder vond ik het erg spannend bij mijn bijbaantje.
We hebben toen een G-schema ingevuld. Toen kwam ik erachter dat de spanningen eigenlijk al eerder kwamen en dat heeft me geholpen.
Nu sta ik weer open voor nieuwe dingen en wil ik graag een nieuwe bijbaan, waarvoor ik al gesolliciteerd heb.
Als ik geen begeleiding vanuit Groeii zou hebben ontvangen, zou ik niet weten hoe ik het gered zou hebben. Nu ben ik erg gelukkig en eigenlijk gaat het ook echt wel goed. Zo goed zelfs, dat de begeleiding nu van twee keer in de week naar één keer in de week is gegaan. Groeii is er voor mij.