Heb je ook wel eens te maken met een onhandelbaar kind nadat hij of zij uit school komt? In deze blog vind je tips en informatie waarmee je op een effectieve manier met dit gedrag om kunt gaan.

Onhandelbaar kind na school? Tips & informatie

Heb je ook wel eens te maken met een onhandelbaar kind nadat hij of zij uit school komt? In deze blog vind je tips en informatie waarmee je op een effectieve manier met dit gedrag om kunt gaan.

Waarom is mijn kind onhandelbaar na school?

Het gedrag van een kind direct na school kan soms erg uitdagend zijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is het kind overprikkeld door de drukke schooldag en heeft het behoefte aan rust en ontspanning. Daarnaast kan ook vermoeidheid of honger een rol spelen. Het is belangrijk om te begrijpen dat dit gedrag geen uiting is van onwil, maar eerder een reactie op de omstandigheden.

Tips voor omgaan met onhandelbaar gedrag na schooltijd

Tip 1: geef je kind ruimte

Laat je kind even tot rust komen na een lange schooldag. Creëer een rustige en veilige omgeving waarin het zich kan ontspannen.

Tip 2: zorg voor regelmaat

Stel duidelijke regels en routines op voor na schooltijd. Dit geeft structuur en voorspelbaarheid, wat kan helpen bij het in toom houden van het gedrag.

Tip 3: luister naar je kind

Neem de tijd om te luisteren naar de gevoelens en behoeften van je kind. Soms kan het eenvoudigweg uiten van frustratie of vermoeidheid al voor opluchting zorgen.

Tip 4: geef positieve aandacht

Beloon gewenst gedrag en geef complimenten wanneer je kind zich goed gedraagt na schooltijd. Op deze manier stimuleer je positief gedrag.

Tip 5: bied gezonde snacks aan

Zorg dat je kind na schooltijd voldoende energie krijgt door gezonde snacks aan te bieden. Dit kan helpen bij het verminderen van prikkelbaarheid.

Professionele ondersteuning

Indien het onhandelbare gedrag van je kind na schooltijd aanhoudt, kan professionele ondersteuning uitkomst bieden. Pedagogisch adviseurs, gezinscoaches en kinderpsychologen hebben expertise op dit gebied en kunnen jou en je kind helpen om verandering te bewerkstelligen. Groeii biedt ambulante begeleiding aan gezinnen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Verlies de moed niet als het omgaan met een onhandelbaar kind na school soms uitdagend lijkt. Met geduld, begrip en de juiste aanpak kun je een positieve verandering teweegbrengen. Implementeer bovenstaande tips en zie hoe het gedrag van je kind verbetert.

Groei mee met Groeii

Naast onhandelbare kinderen, helpen onze ambulant begeleiders mensen ook met: