Musa is een meisje 13 jaar en ontvangt sinds 2,5 jaar begeleiding vanuit Groeii
 
 

“Tweeënhalf jaar geleden ben ik met de begeleiding van Groeii gestart. Ik zat toen in groep 7 en ik vond school lastig. Ik had een ander niveau dan de andere kinderen in de klas. Met rekenen, taal, spelling en begrijpend lezen zat ik op het niveau van groep 6. Met concentratie was het ook lastig.

Ik had een ander niveau dan de andere kinderen in de klas

Groeii werd ingeschakeld om mij te helpen om mijn niveau omhoog te krijgen. Twee keer in de week kwam mijn begeleider op school en hielp hij me met mijn schoolwerk. Als ik dingen lastig vond, dan legde hij het uit en begreep ik het. Ik moest regelmatig toetsen doen, en daardoor kwamen we erachter wat er nog niet goed ging. De dingen die nog niet lukte, die oefende ik met mijn begeleider. Hierdoor ging mijn niveau omhoog en kon ik het niveau van groep 7 zelfs overslaan. Later bleken er meerdere kinderen in mijn klas op een lager niveau te zitten.

Als Groeii mij niet geholpen zou hebben, dan denk ik dat ik was blijven zitten in groep 8 en had ik misschien niet naar de school gekund waar ik nu op zit. Groeii heeft mij geholpen om op het goede niveau te komen. Ik ben erg blij dat ik begeleiding heb gekregen.

Sinds dit schooljaar zit ik op de middelbare school. Ik ben erg blij dat ik toegelaten ben op de school waar ik nu zit. Ik wilde heel graag naar deze school omdat er een kunstklas is. Ook vond ik de school er leuk uitzien en kende ik er al een paar mensen. Voor toelating op deze school had ik precies het goede niveau.

Ik moest gewoon huilen toen ik mijn niveau zag

Nu krijg ik wekelijks begeleiding bij het maken van mijn schoolwerk. Omdat ik door het coronavirus niet naar school, komt mijn begeleider één keer in de week bij mij thuis. Wanneer de scholen weer open zijn, dan komt mijn begeleider op school en zitten we in een aparte ruimte.
Ik ben begonnen met alle vakken op basis niveau, en inmiddels volg ik twee vakken op kader niveau. Mijn begeleider helpt ook met het plannen van mijn huiswerk. Ik vergeet nog wel eens dingen in mijn agenda te schrijven en dan weet ik niet wanneer iets af moet zijn.
Door de begeleiding van Groeii heb ik geleerd dat ik meer kan dan dat ik denk en hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik vind het ook fijn dat mijn begeleider een luisterend oor biedt en dat we gezellig kunnen kletsen.”