Groeii heeft mij geholpen met acceptatie van mijzelf door te praten over alles waar ik tegen aan loop en wat mij (over)prikkelt. 
 
 
"Ik heb geleerd en dat dit bij mijn en mijn ‘aandoening’ hoort. Ik heb leren opkomen voor mijn belangen bij o.a. het UWV." - Desiree, 50 jaar 
 

Ik heb leren opkomen voor mijn belangen

Ik heb rust in mijn leven gekregen door te weten dat, als ik overspoeld/overweldigd ben, ik altijd een bericht kan sturen naar mijn begeleider. Elk moment kan ik mijn hart luchten en erop vertrouwen dat begeleiding dit oppikt en erop terugkomt. Dit doet zij door te reageren op mijn berichten en/of het onderwerp te bespreken tijdens het bezoek. Ik heb geleerd dat ik niet meer in mijn emotie hoef te verdrinken. Doordat de begeleiding thuis plaatsvindt ben ik te allen tijde mijzelf in mijn vertrouwde, veilige omgeving. Hierdoor hoef ik mezelf niet groot te houden of me anders voor te doen. De begeleiders zien bij het opendoen van de deur al gelijk hoe ik in mijn vel zit. Ik mag mijzelf zijn. 

Ik word begrepen en in mijn waarde gelaten

In de eerste instantie vond ik het moeilijk iemand in ‘mijn bubbel’ binnen te laten, maar de klik was er gelijk en het vertrouwen groeide heel snel. Ik word begrepen en in mijn waarde gelaten! De wekelijkse bezoeken geven mij steun, vertrouwen en zelfvertrouwen. Tijdens de wekelijkse bezoeken bespreken we hoe ik me op dat moment voel en wat er die week zoal is gebeurd, of wat er nog komen gaat. Bij elk bezoek wordt er gekeken wat er besproken moet worden en welke acties er op dat moment nodig zijn. Bijvoorbeeld samen een instantie bellen. De begeleiding speelt in op wat op dat moment nodig is. Ik weet dat, mocht ik in slechtere periode zitten, dat ik hierdoor heen komen zal en het niet alleen hoef te doen. Groeii heeft mij, als persoon, doen groeien!