Onder begeleiding van Groeii zag ik mijn zoontje. Tijdens deze begeleidingsmomenten heeft mijn begeleider me geholpen hoe ik in bepaalde situaties kan handelen en reageren op hem. 
 
 

Onder begeleiding van Groeii zag ik mijn zoontje. Tijdens deze begeleidingsmomenten heeft mijn begeleider me geholpen hoe ik in bepaalde situaties kan handelen en reageren op hem. Dit heeft me in kleine stappen geholpen hoe ik momenten met hem het beste kan indelen. Ook heeft Groeii me in laten zien wat mijn kerncompetenties, valkuilen en krachten van mezelf zijn, zodat ik minder uit emotie kan reageren en een sterkere versie van mezelf ben.

 

Mijn begeleider hielp me om te gaan met mijn negatieve ervaring met andere hulpverleners

Om op mijn eigen kunnen te leren vertrouwen en zelf te groeien, heb ik ook los van de begeleide bezoeken hulp gekregen van Groeii. De start hiervan vond ik spannend, omdat mijn vertrouwen beschadigd was in de hulpverlening. Ik voelde me vaak niet begrepen en voelde me kwetsbaar omdat ik me moest openstellen over mijn privé situatie. Vragen als ‘Ga je begrepen worden?’ en ‘Is er een klik?’ gingen door mijn hoofd.

Mijn begeleider pakte dit heel goed aan door mij mijn verhaal te laten doen. Ze luisterde naar wat mij dwars zat, waar ik tegenaan liep of waar ik het gevoel had waar ik tegenaan liep met andere organisaties. Dit hebben we samen in kaart gebracht, waarna we een lijn hebben uitgestippeld hoe we hieraan ging werken. Dit hebben we stap voor stap uitgewerkt zodat ik wist waar ik aan toe was en welke doelen ik moest behalen.

Groeii heeft me geleerd om in mijn kracht te staan

Mijn begeleider gaf mij inzicht in de momenten dat ik boos en teleurgesteld was, waardoor ik merkte wanneer deze momenten er waren. Hierdoor heb ik nu zelf door wanneer dit zo is, waardoor ik op dat moment kan toepassen wat ik heb geleerd en met mijn boosheid en teleurstelling kan omgaan. Ik heb geleerd om minder weerstand te bieden, beter te luisteren en een verhaal vanuit meerdere kanten te bekijken. Ik ben er trots op dat ik dit nu zelf kan, het heeft mijn zelfvertrouwen een boost gegeven.

Doordat we aan mijn valkuilen en kerncompetenties werkten, bouwde ik zelfvertrouwen op om de begeleide bezoeken steeds zelfstandiger te doen. Doordat ik mijn begeleider aan mijn zijde had, had ik iemand die onafhankelijk was en er voor mij was in het gehele proces. Ik ben gegroeid doordat we mijn zelfvertrouwen opbouwden en de begeleide bezoeken steeds meer afbouwden. Ik ben erg blij met de stappen die Groeii heeft gezet, mij heeft laten zetten en de hulp de ik heb gehad.