Ons gezin staat onder OTS, waardoor ik ondersteuning krijg bij de opvoeding. Groeii helpt me hier heel erg goed bij door laagdrempelige gesprekken te voeren. 
 
 

Ons gezin staat onder OTS, waardoor ik ondersteuning krijg bij de opvoeding. Groeii helpt me hier heel erg goed bij door laagdrempelige gesprekken te voeren. Hierdoor voel ik me op mijn gemak, wat ook thuis voor rust zorgt met de jongens. Groeii geeft ondersteuning aan het volledige gezin. Ze luisteren niet alleen naar mij, maar ook naar wat de jongens te zeggen hebben. Achteraf was de spanning die ik vooraf had over de begeleiding gelukkig nergens voor nodig!

Groeii is er altijd voor mij. Mijn begeleider biedt mij ondersteuning bij het aangaan van gesprekken, zodat ik kalm blijf. Het fijne aan deze ondersteuning vind ik dat de gesprekken met mijn begeleider altijd open en eerlijk zijn, waardoor ik weet waar ik aan toe ben. Hierdoor blijf ik niet vast zitten met een bepaald onderwerp in mijn hoofd. Ook ben ik blij dat ik het kan delen met mijn begeleider als ik ergens tegenaanloop met mijn zoons. Ik kan dan mijn hart luchten waardoor ik niet blijf zitten met negatieve gedachten.

 

Door Groeii weet ik hoe ik in verschillende situaties kan reageren

Door de begeleiding die ik ontvang vanuit Groeii heb ik grote stappen gezet. Waar ik voorheen altijd de confrontatie aanging, maak ik nu gebruik van de stop-denk-doe techniek. Hierbij heb ik geleerd om degene die ik voor mij heb altijd te laten uitpraten en daarna kijk naar wat diegene heeft gezegd en daarna pas zal reageren. 

Ik vind het fijn dat ik met mijn begeleider goed bespreek in welke situaties ik de stop-denk-doe techniek kan toepassen. Omdat we dit goed besproken hebben, kan ik gelijk iets doen met de tips die ik krijg. Hierdoor blijf ik niet hangen in bepaalde situaties en onderwerpen, maar weet ik hoe ik in zo’n situatie moet reageren. 

Naarmate de tijd vorderde zag ik in dat ik alles bij mijn begeleider kwijt kan

Ik heb goede gesprekken met mijn begeleider en ben blij dat ik door Groeii gehoord word. Niet alleen ik, maar ook mijn 2 jongens hebben het gevoel gehoord te worden waardoor ze niet met gedachtes hoeven rond te lopen als ze ergens mee zitten. Dit doet Groeii op een laagdrempelige manier door met ze naar buiten te gaan of het gesprek aan te gaan als ze een spelletje spelen. 

In het begin vond ik de nieuwe hulpverlening in het gezin heel spannend omdat er weer nieuwe personen in het gezin kwamen. Ik heb in het verleden weleens nare ervaringen gehad met de hulpverlening. Ik ging met mijn begeleider in gesprek over mijn nare ervaringen en keek hoe de begeleider reageerde. Ook keek ik in het begin de kat uit de boom. Naarmate de tijd vorderde zag ik in dat ik alles bij mijn begeleider kwijt kan. Wij zijn erg blij met de hulp van Groeii!